2° De verschillende afmetingen van een Voetbaldoel

Voetbaldoelen zijn er in verschillende afmetingen, je hebt de trainingsvoetbaldoelen of soms ook kantelvoetbaldoel genoemd. Je hebt de grotere Voetbaldoelen, voor trainingen op de voetbalclub of voetbalvereniging en dan heb je de officiële Voetbaldoelen voor op de voetbalpleinen of voetbalterreinen. Alle Voetbaldoelen bij Calzio zijn vervaardigt uit een dik Aluminium en voldoen aan alle eisen die gesteld worden door zowel de Belgische als Nederlandse Voetbalbond. De Calzio Voetbaldoelen zijn ook ontworpen en gefabriceerd in België, meer bepaald in Grobbendonk in de Antwerpse Kempen. De Kempische bodem heeft al veel grote voetbalnamen voortgebracht en heeft een rijke voetbalgeschiedenis. 

De belangrijkste afmetingen van een voetbaldoel zijn natuurlijk de breedte (B) en hoogte (H). Deze afmetingen zijn binnen afmetingen en hebben een kleine fouttolerantie. Aluminium zal zoals zoveel materialen ook kunnen krimpen en uitzetten door temperatuur verschillen. Daarnaast heb je ook de Diepte Boven (Db) en Diepte Onder (Do). Dit is de diepte van het voetbaldoelnet. Onderaan is de belangrijkste diepte, want een voetbaldoel mag niet bij de eerste windstoot omvallen. Normaal zou dit ook niet mogen, want elk voetbaldoel dient verplicht verankerd te worden,  

Tekening voetbaldoel

Om het gebruiksgemak te vergroten kunnen Voetbaldoelen ook voorzien worden van een draagbeugel en transportwielen. Zo kunnen de grootste doelen ook makkelijk verplaatst worden. Ook zijn er verschillende verankeringen mogelijk, zo zijn er verplaatsbare gewichten, die niet alleen dienen voor kunstgrasvelden, maar die ook de veiligheid waarborgen op grasvelden, betonanker kan dan weer dienen om een doel op een speelplaats te verankeren en kunnen grasankers weggewerkt worden in de tuin en via een beugel en een stel schroeven verankerd worden, maar ook even snel weggehaald worden.

De afmetingen van de Voetbaldoelen zijn de officiële afmetingen van de KBVB en de KNVB. De Calzio Voetbaldoelen voldoen daarmee ook aan de strenge veiligheidseisen van de KBVB en de KNVB.

Senior Voetbaldoel

Het senior verplaatsbare Calzio Elite 732 Voetbaldoelen heeft een Aluminium doelkader met enorme sterke ovale diameter van 109 x 122 mm en is 2,5 mm dik, dit om doorbuigen te voorkomen over zo’n lange lengte. De Breedte (B) tussen de palen bedraagt 7,32 meter en de Hoogte (H) onder de doellat is 2,44 meter. De diepte boven (Db) van het net is 80 cm en onderaan meet de Diepte Beneden (Db) 200 cm. Het doelkader is voorzien van een netgoot, waarin het net voetbalnet wordt verankerd met inox clipjes, zodat het voetbaldoelnet netjes wordt weggewerkt en kinderen veilig kunnen trainen met het Voetbaldoel. 

De Calzio Elite 732 Voetbaldoelen worden ontwikkeld en geproduceerd in Grobbendonk (België), ze zijn zo een echt ‘Made in Belgium’ product. De Calzio Voetbaldoelen behoren zo tot de beste prijs/kwaliteit Voetbaldoelen uit de BeNeLux. Ze kunnen niet alleen dienen om te spelen op voetbalclub of voetbalvereniging, maar zijn ook ideaal om thuis in de tuin te plaatsen. Kinderen kunnen zo hun voetbalkunsten ook thuis in eigen tuin beoefenen en kan je als ouder mee de voetbalkwaliteit opschroeven en je persoonlijk touch meegeven. De Calzio Elite 732 kunnen ook snel geleverd worden omdat we ook het vervoer in eigen beheer uitvoeren.

Het voetbaldoelframe van de Calzio Elite 732 wordt niet in één geheel getransporteerd, maar worden in aparte modules vervoerd. Eenmaal ter plaatse worden de modules door onze vakmensen geassembleerd tot een stevig doelframe, zonder dat er enig schroefwerk zichtbaar aanwezig is. En als toetje kan je een voetbaldoelnet met een maasbreedte van 10 cm en 4 mm dik PP-touw kiezen in de kleuren van je voetbalvereniging of als voetbalfan in de kleuren van je favoriete voetbalploeg. 

Eigenschappen: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2,5 mm dik aluminium
  • doelnet zit verankerd in aluminium doelkader
  • versterkt ovalen profiel 109 x 122 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

De afmetingen van de Voetbaldoelen zijn de officiële afmetingen van de KBVB en de KNVB. De Calzio Elite 732 voetbaldoel voldoet daarmee ook aan de strenge veiligheidseisen van de KBVB en de KNVB.

Meer info of hulp bij kopen van een Voetbaldoel, neem contact op onze Gespecialiseerde Voetbaldoel Adviseurs

Junior Voetbaldoel 500

Het verplaatsbaar junior voetbaldoel wordt zowel voor trainingen als voor wedstrijden gebruikt. Het verplaatsbaar junior voetbaldoel heeft een Breedte (B) tussen de palen is 5 meter en de Hoogte (H) bedraagt vanaf de grond tot aan de onderkant van de doellat 2 meter. De diepte boven (Db) van het net is 80 cm en onderaan meet de Diepte Beneden (Db) 160 cm. Dankzij deze lange diepte onderaan, kunnen de Voetbaldoelen niet kantelen om een natuurlijke manier, zelfs de grootste storm krijgt deze Voetbaldoelen niet omver.

Bij Calzio Voetbaldoelen beschikken we over 2 type junior Voetbaldoelen, de Calzio Champion 500 en de Calzio Elite 500. Beide Voetbaldoelen hebben een gelijkaardig vooraanzicht met een buisdiameter van 80 mm en 2 mm dikte. De Calzio Champion 500 is gemaakt van een klassieke ronde Aluminium buis, waarin gesloten oogvijzen worden getapt en het net doormiddel van een koord wordt bevestigd. Door zijn eenvoud is dit Voetbaldoel het meest verkochte uit de hele markt en ideaal voor op de club of thuisgebruik. 

Eigenschappen Calzio Champion 500: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2 mm dik aluminium
  • traditionele netverankering met gesloten oogvijzen 
  • Rond profiel van 80 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

De Calzio Elite 500 is het kleinere broertje van de Calzio Elite 732. Het Doelframe meet 80 x 96 mm en is binnenin nog eens versterkt, zodat het doelkader onverwoestbaar is. In het doelframe is ook een netgoot voorzien, waarin het net voetbalnet wordt verankerd met inox clipjes, zodat het voetbaldoelnet netjes wordt weggewerkt en kinderen veilig kunnen trainen met het Voetbaldoel. 

Eigenschappen Calzio Elite 500: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2 mm dik aluminium
  • doelnet zit verankerd in aluminium doelkader
  • versterkt ovalen profiel 80×96 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

De Calzio Champion 500 en Calzio Elite 500 Voetbaldoelen worden ontwikkeld en geproduceerd in Grobbendonk (België), ze zijn zo een echt ‘Made in Belgium’ product. De Calzio Voetbaldoelen behoren zo tot de beste prijs/kwaliteit Voetbaldoelen uit de BeNeLux. Ze kunnen niet alleen dienen om te spelen op voetbalclub of voetbalvereniging, maar zijn ook ideaal om thuis in de tuin te plaatsen. Kinderen kunnen zo hun voetbalkunsten ook thuis in eigen tuin beoefenen en kan je als ouder mee de voetbalkwaliteit opschroeven en je persoonlijk touch meegeven. De Calzio Champion 500 en Calzio Elite 500 kunnen ook snel geleverd worden omdat we ook het vervoer in eigen beheer uitvoeren.

Het voetbaldoelframe van de junior Voetbaldoel wordt niet in één geheel getransporteerd, maar worden in aparte modules vervoerd. Eenmaal ter plaatse worden de modules door onze vakmensen geassembleerd tot een stevig doelframe, zonder dat er enig schroefwerk zichtbaar aanwezig is. Er bestaan ook een mogelijkheid om het doel in één stuk te kopen, dit wordt enkel op aanvraag gedaan. En als toetje kan je een voetbaldoelnet met een maasbreedte van 10 cm en 4 mm dik PP-touw kiezen in de kleuren van je voetbalvereniging of als voetbalfan in de kleuren van je favoriete voetbalploeg 

De afmetingen van de Voetbaldoelen zijn de officiële afmetingen van de KBVB en de KNVB. De Calzio Voetbaldoelen voldoen daarmee ook aan de strenge veiligheidseisen van de KBVB en de KNVB.

Meer info of hulp bij kopen van een Voetbaldoel, neem contact op onze Gespecialiseerde Voetbaldoel Adviseurs

Junior Voetbaldoelen 300 & 400:

Naast de 5 meter verplaatsbare Voetbaldoelen, zijn er ook nog 2 afgeleide producten met dezelfde karakteristieken, namelijk het 3 en 4 meter doel. Het 3 meter Voetbaldoel is een afgeleid product van het handbaldoel maar dan met een diepere basis, met als Breedte (B) 300 cm en Hoogte (H) 200 cm tussen grond en onderkant doellat. De diepte boven (Db) van het net is 80 cm en onderaan meet de Diepte Beneden (Db) 160 cm. 

De diepte onderaan is het grote verschil met een handbaldoel dat maar 100 cm diep is. Let daarom goed op, want soms worden de standaard handbalnetten gebruikt voor deze type Voetbaldoelen, maar dan staan ze niet stabiel. Een verplaatsbaar voetbaldoel met een hoogte van 200 cm moet dus altijd een diepte hebben die groter is 100 cm en liefst bij voorkeur meer dan 150 cm. Onze netten worden met eigen karakteristieken in België gemaakt  en maakt Calzio nog meer ‘Made in Belgium’

Een verplaatsbaar voetbaldoel van 4 meter is een tussenoplossing voor thuisgebruik. Niet iedereen kan een 5 meter Voetbaldoel plaatsen en vinden een 3 meter Voetbaldoel te klein voor hun al grotere kinderen. Vandaar dat Calzio Voetbaldoelen een tussenformaat Voetbaldoel heeft ontwikkeld, zodat de uitdaging in het voetbaldoel toch groter is dan in dat van een 3 meter Voetbaldoel.

Beide afmetingen van het voetbaldoel kunnen in onze 2 kwaliteiten worden afgeleverd. Namelijk in de Champion of de Elite uitvoering. De Calzio Champion 300 en de Calzio Champion 400 zijn gemaakt van een 80 mm ronde aluminium buis, waarbij het net wordt bevestigd via een touw welke door gesloten oogvijzen wordt gevlochten. Door zijn eenvoud is dit type Voetbaldoel het meest verkochte uit de hele markt en ideaal voor op de club of thuisgebruik. 

Eigenschappen Calzio Champion 300 & 400: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2 mm dik aluminium
  • traditionele netverankering met gesloten oogvijzen 
  • Rond profiel van 80 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

De Calzio Elite 300 en Calzio Elite 400 zijn het kleinere broertje van de Calzio Elite 500. Het Doelframe meet 80 x 96 mm en is binnenin nog eens versterkt, zodat het doelkader onverwoestbaar is. In het doelframe is ook een netgoot voorzien, waarin het net voetbalnet wordt verankerd met inox clipjes, zodat het voetbaldoelnet netjes wordt weggewerkt en kinderen veilig kunnen trainen met het Voetbaldoel. 

Eigenschappen Calzio Elite 300 & 400: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2 mm dik aluminium
  • doelnet zit verankerd in aluminium doelkader
  • versterkt ovalen profiel 80×96 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

De Calzio Champion en Calzio Elite Voetbaldoelen worden ontwikkeld en geproduceerd in Grobbendonk (België), ze zijn zo een echt ‘Made in Belgium’ product. De Calzio Voetbaldoelen behoren zo tot de beste prijs/kwaliteit Voetbaldoelen uit de BeNeLux. Ze kunnen niet alleen dienen om te spelen op voetbalclub of voetbalvereniging, maar zijn ook ideaal om thuis in de tuin te plaatsen. Kinderen kunnen zo hun voetbalkunsten ook thuis in eigen tuin beoefenen en kan je als ouder mee de voetbalkwaliteit opschroeven en je persoonlijk touch meegeven. De Calzio Champion en Calzio Elite kunnen ook snel geleverd worden omdat we ook het vervoer in eigen beheer uitvoeren.

Het voetbaldoelframe van de junior Voetbaldoel wordt niet in één geheel getransporteerd, maar worden in aparte modules vervoerd. Eenmaal ter plaatse worden de modules door onze vakmensen geassembleerd tot een stevig doelframe, zonder dat er enig schroefwerk zichtbaar aanwezig is. Er bestaan ook een mogelijkheid om het doel in één stuk te kopen, dit wordt enkel op aanvraag gedaan. En als toetje kan je een voetbaldoelnet met een maasbreedte van 10 cm en 4 mm dik PP-touw kiezen in de kleuren van je voetbalvereniging of als voetbalfan in de kleuren van je favoriete voetbalploeg.

De afmetingen van de Voetbaldoelen zijn de officiële afmetingen van de KBVB en de KNVB. De Calzio Voetbaldoelen voldoen daarmee ook aan de strenge veiligheidseisen van de KBVB en de KNVB.

Meer info of hulp bij kopen van een Voetbaldoel, neem contact op onze Gespecialiseerde Voetbaldoel Adviseurs

Kanteldoelen of trainingsdoelen:

De kanteldoelen of trainingsvoetbaldoelen zijn speciaal gemaakt om op kleinere terreinen te voetbal te spelen, zo wordt er beter getraind op balvastheid en het dribbelen op kleine ruimte. Trainingsvoetbaldoelen zijn er in verschillende maten. De kleinste trainingsvoetbaldoelen hebben een Breedte (B) van 120 cm, zijn 80 cm Hoog (H) en 60 cm diep (Do en DB). De diepte boven en onderaan van de trainingsdoelen zijn altijd gelijk in tegenstelling tot de groetere verplaatsbare Voetbaldoelen. Bij het 120 model kan het doel gekanteld worden en wordt de Hoogte (H) 60 cm en de Diepte (DO en Db) 80 cm. Dit is het principe van de kantelvoetbaldoelen. Zo heb je 2 verschillende hoogtes voor één prijs.

Hieronder vindt u een tabel met de verschillende afmetingen van de Calzio Favorit kantelvoetbaldoelen of trainingsdoelen. De maasbreedte van het voetbaldoelnet is steeds 50 mm groot en gemaakt in een 4 mm dik pp-touw. Standaard wordt een Groen doelnet voorzien.

Alle type kanteldoelen kunnen gebruikt worden op een kleiner voetbalterrein of in de tuin. Enkel het Calzio Favorit 300H150 model met Breedte (B) van 300 cm en Hoogte (H) van 150 cm wordt ook gebruikt in competitie verband. De KBVB heeft speciale competities in het leven geroepen voor de jongere spelers, met het 2v2 spel voor de U6 en de 3v3 competitie voor de U7. Deze wedstrijden en trainingen van de U6 zijn bedoeld om kinderen al spelenderwijze te laten dribbelen en balvastheid aan de voeten. Overbelast de kinderen nog niet met goedbedoelde tips en laat ze genieten van hun eerste passerbewegingen. De noemt men in voetbaltermen ‘De Dribbelfase’. 

In een tweede fase bij de 3v3 competitie van de U7, leren kinderen met hetzelfde type Voetbaldoel van breedte (B) 300 cm bij Hoogte (H) van 150 cm, de eerste passer bewegingen.  In deze fase gaan de kinderen stilaan van de ‘Ik en de bal’ naar een dubbele fase van ‘Ik en de medespeler’ & ‘Ik en de tegenspeler’. Maar het uiteindelijke doel is ‘Let Them Play’

Eigenschappen Calzio Favorit-reeks: 

  • topkwaliteit
  • vervaardigd uit 2 mm dik aluminium
  • doelnet zit verankerd in aluminium doelkader
  • versterkt ovalen profiel 80×96 mm om doorbuigen te voorkomen
  • aluminium grondkader met dezelfde diameter voor een verhoogde stabiliteit
  • laag gewicht dus makkelijk verplaatsbaar.

Het Kanteldoel of trainingsdoel wordt in één geheel geleverd. De kanteldoelen passen ook in elkaar en kunnen op deze manier netjes opgeborgen worden. Zo bespaart u een hoop plaats en kunnen ze eventueel ook allemaal aan elkaar vastgebonden worden met een slot, zodat ze deze niet gestolen kunnen worden.

De afmetingen van de Voetbaldoelen zijn de officiële afmetingen van de KBVB en de KNVB. De Calzio Voetbaldoelen voldoen daarmee ook aan de strenge veiligheidseisen van de KBVB en de KNVB.

Meer info of hulp bij kopen van een Voetbaldoel, neem contact op onze Gespecialiseerde Voetbaldoel Adviseurs